čtvrtek 31. května 2012

Knihy za květen (2012)

Tak abych byla přesná, čtyry knihy jsou recenzní výtisky a zbytek jsem si koupila, chtěla bych vědět, kde na to pořád beru peníze. I pro mne samotnou to je záhada největší. Ovšem příští měsíc bude extrémně chudý, to mohu předem slíbit. I když, kdo ví. ;)

Myslím, že jen málokdo si mohl nevšimnout, že jsem poslední dobou naprostý šílenec do Death Note, což se projevilo i v tomto případě a já jsem prostě nedokázala odolat a koupila si první dva díly mangy Death Note. Jsem naprosto nadšená z toho, že jsem nakonec dostala oba díly do rukou, protože jen díky hledání paní z knihkupectví Barvič a Novotný jsem se dostala k jednomu z posledních výtisků mangy. :) Tímto děkuji, protože opravdu nevím, jak bych to čekání přežila jen ve společnosti druhého dílu.
Pes Baskervillský a Rafaleova škola: Vílí křídla jsou recenzní výtisky, za než děkuji nakladatelstvím Allpres a Mladá fronta. První ze jmenovaných knih jsem již přečetla a recenzovala, v nejbližších dnech dám recenzi i sem. Rafaelovu školu jsem si šla na poštu vyzvednout v pondělí a ještě jsem ji nestačila rozečíst, ale vypadá to na opravdu dobrou knihu.


P.S. Miluji tě a My Fair Sukuba jsou knihy, které jsem si koupila v levných knihách. P.S. Miluji tě jsem hledala opravdu hodně dlouho, protože všude byla s jinou obálkou, než s touhle a já chtěla tuhle. :D Nakonec jsem ji ovšem našla a jsem naprosto spokojená, i když jsem byla opravdu hodně překvapená, že ho prodávají v levných knihách, když v normálních knihkupectvích je nedostupná.
My Fair Sukuba je poslední díl trilogie, kterou jsem si začala kupovat už před rokem a já zastávám názor, že u sérií musím mít doma všechny díly a i u těch, které se mi nelíbí, i když kdo ví, jak na mne zapůsobí tahle. Mám za sebou jen první díl. ;)

Štvanice je kniha, kterou jsem si vlastně ani nechtěla kupovat, rozhodně ne tak brzy, ale nakonec jsem si ji koupila a to v den, kdy měla Patricia Briggs s Brně autogramiádu. Nemohla jsem na ní chybět a tak jsem si koupila knihu a rovnou jsem k ní dostala i autogram, ze kterého mám takovou radost, že to ani nejde napsat. :)
Doufám, že Štvanice bude alespoň z poloviny tak dobrá, jako série o Mercy, kterou jsem si zamilovala ihned, jakmile jsem přečetla prvních pár stran.




Inheritance a Nikdo není bez viny jsou recenzní výtisky od nakladatelství Fragment a Fortuna Libri. Inheritance jsem vlastně nedostala tento měsíc, ale už ten předchozí, ovšem půjčila jsem ji svému třídnímu učiteli a tak jsem neměla co vyfotit a tak jsem to raději nechala na tento měsíc.
Nikdo není bez viny je druhý díl série Paranormálové. První díl série jsem zrecenzovala a v nejbližších dnech se recenze objeví na blogu.

středa 30. května 2012

Review: Luxus


Autor: Anna Godbersen
Překlad: Eva Brožová
Originální název: Luxus
Série: Luxus
Díl: 1.
Žánr: Společenský román, Historický
Počet stran: 301
Nakladatelství: BBart
Rok vydání: 2011
Anotace: Život v přepychu Půvabné dívky v krásných šatech, které se baví až do svítání na večírcích, neodolatelní mladíci s prohnaným úsměvem a nebezpečnými úmysly. Drobné lži, temná tajemství a skandální vztahy. Takový je Manhattan v roce 1899… Manhattanské společenské scéně vládnou Elizabeth a Diana Hollandovy. Když zjistí, že jejich postavení je velice vratké, náhle všichni představují hrozbu pro jejich šťastnou budoucnost. Tenhle vzrušující výlet do věku nevinnosti, který se odehrává ve světě bohatství a klamu, má ovšem k nevinnosti nesmírně daleko.

Nevinnost

Elizabeth – Starší ze sester Hollandových. Jejím údělem po smrti otce je pomoci své rodině od zadlužení a to může udělat jen jedním způsobem a to je svatba s někým vlibným. Její matka se rozhodně, že tím pravým je Henry Schoonmaker. Jenže ona ho nemiluje, její srdce patří jejich kočímu Willovi. Mě osobně se Elizabeth líbila, i když někdy mi připadala až moc umělá.

Diana je mladší ze sester Hollandových. Nikdy nepatřila mezi typ lidí, kteří se nechají ochočit jako zvířata. Je sama sebou a s pravidly své doby si hlavu neláme, tedy až do chvíle, kdy potká Henryho, který se má stát manželem její sestry a zamiluje se do něj. Diana se mi líbila z ženských postav asi nejvíce.

Henry je jediným synem svého vlivného otce a rozhodně neví, co je to nouze. Jeho život se motá kolem večírků a žen a proto si ve společnosti vysloužil pověst známého lamače dívčích srdcí. Jeho vášni udělá přítrž jeho otec, když mu oznámí, že si musí vzít Elizabeth Hollandovou. Jenže nikdo nečeká, že by se Henry mohl zamilovat do Diany.

Penelope je pletichářská kamarádka Elizabeth. Jejím dlouholetým zájmem je vzít si Henryho a proto, když se dozví o chystané svatbě Elizabeth s Henrym, neštítí se udělat nic jen proto, aby je dostala od sebe. Je velmi rozmazlená a mezi Manhattanskou smetánku se dostala jen díky penězi získané vlivnosti jejího otce.

Hodnocení

Musím se přiznat, že knihu jsem si chtěla přečíst už nějakou dobu. Hlavně mě zajímalo, jak dobrá může být, protože děj je přecijen vložen do 19. století a v té době byly lidé jiné, než dnes a upřímně si nedokážu představit, že by bylo možné napsat něco o tom století, když jste s ním neměli nic společného. Ale opak se stal pravdou. Až na některé překladové fráze, ve kterých byla použita slova, která v té době jistě neznala, to bylo opravdu dobré. Bylo zajímavé nahlédnout pod pokličku Manhattenské smetánky a přicházet na to, že ať si kdo chce co chce říká, ani lidé na vrcholcích lidských žebříčků to nemají jednoduché.
Už od přečtení anotace musí být jasné, že Luxus je vlastně Gossip Girl, jen s tím rozdílem, že se zblízka prohlídneme život mládeže o dvě století později.
Na knize mi trochu vadilo, že každá kapitola byla psaná z pohledu jiného člověka. Střídali se tam povětšinou pohledy Elizabeth, Penelope, Diany, Liny (bývalá služebná Elizabeth) a Henryho, který jako jediný zastupoval mužské pohlaví v pohledech. No a právě to stále měnění pohledů mi trochu kazil dojem. Ne vždy mi ihned došlo, z kterého pohledu to zrovna je a tak jsem se musela zastavovat a přemýšlet nad tím.
I přesto, že jsem se chvílemi mírně ztrácela v ději jsem si dokázala najít i nějaké ty oblíbené postavy a i ty neoblíbené, i když to je trochu slabé slovo. Na vervy mi extrémně brnkala hlavně Penelope s Lilou, které byly opravdu mrchy v pravém slova smyslu, i když jedna z nich ne zas tak docela. Elizabeth mi taky chvílemi lezla na nervy a to stejné u Henryho. Diana a Will byly jediní, kteří si mě dokázaly získat.
Kniha se ale i přesto četla dobře, děj byl plynulý, ale poněkud předvídatelný. Rozhodně bych knihu nedoporučovala lidem, kteří mají rádi příběhy, které jsou prosáklé akcí a příšerami. Nic takového tu nenajdete, ale pokud si chcete odpočinout od všech fantasy, rozhodně si doporučuji přečíst tuhle knihu.

Knize dávám 3 hvězdičky s úmyslem si přečíst ještě další díly. Možná budou lepší.

Review: Akademie Evernight


Autor: Claudia Gray
Překlad: Šárka Dvořáková
Originální název: Evernight
Série: Akademie Evernight
Díl: 1.
Žánr: Paranormální „romance“, Fantasy
Počet stran: 312
Nakladatelství: Egmont
Rok vydání: 2010
Anotace: Raquel se ke mně naklonila a zašeptala: „Nemáš někdy pocit, že na téhle škole je nějaké…zlo?“ Hlas se jí zachvěl. „Věříš ve skutečné zlo?“
Na tohle se mě nikdy nikdo nezeptal, ale přesto jsem znala odpověď. „Ano. Věřím.“

Bianca chce utéct z domova. Rodiče ji odvezli z městečka, kde žila celý dosavadní život, a zapsali ji na akademii Evernight, strašidelnou internátní školu, kam chodí studenti, kteří jsou až příliš dokonalí: krásní, bohatí a bezohlední. Bianca ví, že mezi ně nezapadne.
Potom pozná Lucase. Je jiný než ostatní, neuznává snobská školní pravidla a dokáže se svým bezohledným spolužákům postavit. Přestože Lucas Biancu varuje sám před sebou, vzniká mezi nimi pouto, kterému ani jeden z nich nedokáže vzdorovat. Bianka by dala v sázku vše, jen aby mohla být s Lucasem, ale temná tajemství jsou nevyhnutelně předurčena k tomu, aby je od sebe odtrhla… a otřásla vším, v co Bianca až dosud věřila.

Evernight

Bianca se na Akademii dostala naprosto nedobrovolně. Její rodiče dostaly nabídku učit na ní a tak na ni nastoupila jako student. Od začátku se netají tím, že akademii nesnáší, ale nikdo neví, že se z ní pokusili utéct. Tedy nikdo až na Lucase, který ji v tom neúmyslně zabránil. Ostatní studenti ji mezi sebe nevezmou, ale i přesto se si ve škole pár kamarádů najde. Bianca mi přirostla k srdci, celou dobu jsem doufala, že vše dopadne dobře.

Lucas se na školu dostal jen kvůli tomu, že prvním rokem dovolila, aby se do školy dostaly i normální lidští studenti. Patří ke společenství Černý kříž, které chytá a zabíjí upíry. Byl k tomu od narození cvičen. Ve škole má pozorovat, jak se upíři chovají na veřejnosti a jestli nejsou i v jejich škole nebezpeční pro okolí.

Baltazar je jedním z mála upírů, kteří vezmou Biancu mezi sebe. Pokusí se i o něco jiného, nežli jen kamarádství s ní, ale nakonec nechá prostor Lucasovi. Je to jeden z mála upírů, které jsem si zamilovala. Byl opravdu hodně hodný a myslím, že bych s ním dokonce i já mohla hodit řeč.

Lovci vs. Upíři

Černý kříž je skupina lidí, kteří si vybrali jako náplň svého života zabíjení upírů. Většinou se to dědí z generace na generaci, i když nechcete, musíte. Snaží se chránit lidi před upíry a starají se o to, aby nebylo moc vražd. Za záchranu lidí by obětovali i vlastní krk.

Akademie Evernight je jedna z mála akademií, na které se učí upíři změnám lidského společenství. Učí se na ní porozumět okolnímu světu a jak co nejlépe zapadnout. Na speciálních hodinách se učí například i to, jak fungují domácí spotřebiče, mobilní telefony a počítače.

Hodnocení

Bála jsem se, že se mi kniha nebude líbit, ale nakonec jsem byla příjemně překvapená. Četla se opravdu dobře a dokázala jsem se vžít do Biancy. Jen jsem se musela prolouskat prvními sto stranami, které byly trochu nudnějšího charakteru, tedy až na některé scény.
Po přečtení knihy jsem měla v hlavě spousty otázek kvůli některým věcem, které byly nedořešené. Chápu, že je nejspíše vysvětlí v nadcházejících dílech, ale byla jsem z toho trochu zmatená a proto jsem moc dobře necítila. U některých věcí by nevadilo, kdyby alespoň trochu ukázala, kam budou směřovat dál.
Docela dlouho jsem přemýšlela, jaké bych dala hodnocení, protože kniha ve mně nechala rozporuplné pocity. Bylo v ní dostatek akce, nadpřirozena, tajemna a navíc zakázané lásky.
Přes všechny mé pocity splnil tento díl docela dobře má očekávání a já můžu jen doufat, že další díly budou o něco lepší a já konečně najdu otázky na své odpovědi.

Přesto dávám knize jen 3. hvězdičky. Ty další dvě si nechávám v záloze, budou ještě další díly.

Měsíční chvástačka - Duben 2012


Měsíční meme organizované Judit. A jde o to, každý měsíc předvést knihy, které jste za ten měsíc:
  • koupili
  • dostali jako dárek
  • vyhráli
  • dostali ke zrecenzování


Bohužel se mi nějakým záhadným způsobem podařilo ke knihám zamíchat i knihu Návrat domů, kterou mám ovšem doma už od minulého měsíce a objevila se i v minulé chvástačce. :) No a také mi tam jedna kniha chybí a to je recenzní výtisk knihy Inheritance, který jsem půjčila na přečtení svému třídnímu učitely, tak by snad do týdne mohl být zpátky, ihned poté ho sem přidám.


Koupené:
J.R. Ward - Nespoutaný milenec - No jelikož mám první dva díly, tak jsem ani tentokrát nezahálela a knihu si koupila ihned, jakmile jsem ji viděla s tak dobrou cenu. :D - Koupeno na knihcentrum-antikvariát.cz
J.R. Ward - Pomstěný milenec - Knihu jsem si koupila dohromady s Nespoutaným milencem a to také za úžasnou cenu. :) - Koupeno na knihcentrum-antikvariat.cz

Ilona Andrews - Magie mrtvých - Tak knihy z této série jsem si chtěla koupit už hodně dlouho, pořád jsem slýchávala to, že jsou knihy naprosto úžasné a podobné Anitě Blake a i právě proto jsem po nich nakonec sáhla. :) - Koupeno na beletrie.eu
Ilona Andrews - Magie spaluje - To stejné jako u prvního dílu. :) - Koupeno na beletrie.eu
Ilona Andrews - Magie útočí - No co bych měla k této sérii ještě dodat. :D - Koupeno na beletrie.eu
U. Poznanski - Erebos: Hra, která zabíjí! - Tak na tuhle knihu jsem slyšela samou chválu, proto jsem už nějakou dobu uvažovala o tom, že bych si ji koupila a nebo alespoň přečetla. Nakonec jsem si ji opravdu koupila, tak snad budu spokojená tak, jako většina lidí. :D - Koupeno na beletrie.eu

Lili St. Crow - Andělé noci - Tak na tuhle knihu slýchávám rozporuplné názory, tak jsem zvědavá na to, jak se bude líbit mě. :D Jak jsem zatím po očku dívala, tak by mi styl psaní nemusel nějak závažně vadit. Jsem zvědavá. - Koupeno na beletrie.eu
Dan Wells - Nejsem sériový vrah - Tuhle knihu jsem si chtěla koupit od chvíle kdy vyšla. Na první pohled mě kniha zaujala svou obálkou a hlavně ten název mě přímo nutil k tomu, abych si ji koupila. Nakonec jsem neodolala, ačkoliv to s ní i teď bylo nahnuté. :) - Koupeno na beletrie.eu

John Grogan - Marley a já aneb Život s nejhorším psem na světě - Knidně by jste mě za to mohly zbyčovat, ale já bych si prostě tuhle knihu tak jako tak koupila. Sice jsem ji již četla, ale tohle je prostě něco tak úžasného, že to musíte mít doma. Jen si to přečíst prostě nestačí. :) - Koupeno na beletrie.eu
Iva Dostálová, James Branam, Šárka Zelenková - Angličtina pro samouky - No co dodat, budu se učit angličtinu nezávisle na škole. :D - beletrie.eu

Ke zrecenzování:
Robert Muchamore - Cherub: Záťah - On to v podstatě ani není recenzní výtisk, ale prostě jsem nevěděla kam bych tuto knihu zařadila. :) No a abych napsala i něco jiného. Záťah mě zaujal jak svou anotací tak i obálkou, která je sama o sobě dosti výmluvná. :)
Justin Cronin - Přechod - Když tak píšu jméno knihy, vybaví se mi úplně jiný přechod, ale to je vedlejší. :D Kniha přechod je recenzní výtisk pro bookfan.eu. Knihu jsem ještě stále nepřečetla, nějak na ni není čas, ale rozhodně se na ni těším. ;)

Rouhání? - Asia Bibi - Tak tohle je kniha, která mě zaujala už jenom svou anotací. Ačkoliv jsem ji ještě nečetla už ve mě zanechává emoce.
Jenny Downham - Ještě než umřu - Knihu mám rozečtenou a musím číst, že z ní mám mrazení.

Elisabeth Haichová - Zasvěcení - Tak tahle kniha může být hodně zajímavá. :)
David Gibbins - Trojská maska - Dějově by tahle kniha sedla spíše mé matce, ale i tak jsem neodolala. :D
J.D. Robb - Smrtící klon - Nora Robert je moje oblíbená ne-fantasy spisovatelka. Od ní bych dokázala přečíst cokoliv. :D No a tak jsem neodolala ani tady.


L.J. Smith - Temné vize - Posedlost - První díl byl naprosto famózní, tak jsem zvědavá na to, co se stane tentokrát.
Alice Moon - Krvavá romance - Polibek nesmrtelnosti - Jsem na trní z toho, jak na mě kniha bude působit.









Měsíční chvástačka - Březen 2012


Měsíční meme organizované Judit. A jde o to, každý měsíc předvést knihy, které jste za ten měsíc:
  • koupili
  • dostali jako dárek
  • vyhráli
  • dostali ke zrecenzování

Koupené:
Richelle Mead - Vampýrská akademie - VA jsem poprvé přečetla už skoro před rokem, ale měla jsem je jen půjčené z knihovny. Dlouho jsem přemýšlela nad koupí a po dostání Pokrevního pouta jsem se rozhodla si dokoupit i tuto sérii. :) - Koupeno na knihcentrum-antikvariat.cz
J.R. Ward - Milenec z věčnosti - Už nějakou dobu mám na tuto sérii spadeno a tak jsem se rozhodla si knihy jednu po druhé dokupovat (a rozhodně to od příštího měsíce nebude tak, jak vychází za sebou) - Koupeno na knihcentrum-antikvariat.cz

Ke zrecenzování:
Patrick Ness - Trilogie CHAOS kniha první HLAS NOŽE - Knihu už jsem přečetla, zrecenzovala, ale recenze ještě oficiálně nevyšla. :) No a myslím, že bych měla i konstatovat, že zde se objeví jen odkaz na recenzi, protože byla napsána pro server cbdb.cz
Darren Shan - Procesí mrtvých - Recenzní výtisk pro bookfan.eu. Knihu mám přečtenou, ale recenzi jsem zatím ještě nedopsala. Ale rozhodně musím říct, že kniha opravdu stojí za přečtení a jo... není pro děti.


Rick Riordan - Bohové Olympu: Proroctví - No, ačkoliv mi kniha přišla už před nějakým časem, stále jsem nestihla ji přečíst. :) Ale rozhodně se na to těším.
Rick Riordan - Rudá pyramida - Egyptští bohové? Děláte si srandu? Tahle kniha mi prostě kápla na notu, a ačkoliv jsem ji ještě nečetla, hrozně se na ni těším. Vše co je spojené se starověkým Egyptem miluji.


Dagmar Hilarová - Nemám žádné jméno - No, musím se přiznat, že knihu jsem si chtěla přečíst hlavně proto, protože se právě o druhé světové učíme a já si chtěla trochu šplhnout u učitele. :D Knihu pomalu, ale jistě dočítám a snad by se v dohledné době mohla ukázat i nějaká ta recenze. :)
Tim Collins - Deník úúúplně obyčejného upíra - Tak na tuhle knihu se hrozně těším. Začnu ji číst hned jakmile dočtu knihu Nemám žádné jméno. :) Tyhle tenké knihy používám k tomu, že jakmile mě začne nějaká tlustší nudit, začnu je číst. :)

Gabriella Poole - Temná akademie - Vyvolení - Na tuhle knihu se obzvlášť těším, moje máma ji už dočetla a líbila se jí, tak jsem zvědavá, jestli i mě uchvátí. :)
Lisa McMann - Lovkyně snů - Vstříc temnotě - První díl byl naprosto famózní, tak snad mě ani druhý díl této trilogie nezklame.
Melanie Rose - Návrat domů - Kniha od naprosto úžasné spisovatelky, které v nakladatelství Metafora vyšla už jedna kniha a to Má noc je tvůj den. Má noc je tvůj den má na tomto blogu i svou vlastní recenzi, a chválou rozhodně neplýtvám. :) Tak jsem zvědavá na tento její počin.


Měsíční chvástačka - Únor 2012



Měsíční meme organizované Judit. A jde o to, každý měsíc předvést knihy, které jste za ten měsíc:
  • koupili
  • dostali jako dárek
  • vyhráli
  • dostali ke zrecenzování

Koupené:
Richelle Mead - Sukuba 2: Na vrcholu - Musím se přiznat, že jsem ani neměla v plánu si tento díl koupit. První díl se mi sice hrozně líbil, ale víc jsem chtěla VA. Rozhodovala jsem se opravdu hodně dlouho, nechala si i poradit na facebooku a nakonec vyhrála Sukuba. Vampýrskou akademii si koupím hold později. Tak alespoň doufám, že mě tato kniha nezklame. - Koupeno v Barvič a Novotný
Kimberly Pauley - Pijou mi krev aneb upírkou na vlastní nebezpečí - Tak po této knize jsem pokukovala už nějakou dobu. Nakonec jsem se ke koupi odhodlala až ve chvíli, kdy ke mě mířil recenzní výtisk druhého dílu. Vyburcovala jsem se k tomu - Koupeno v Barvič a Novotný
Pittacus Lore - Som číslo štyri - Viděla jsem film, naprosto mě nadchl a já prostě musela mít knihu. Jenže je tu problém a velký, kniha nevyšla v českém jazyce. :D Koupě aglického vydání by mi neprošla přes otce a tak mi nezbývalo nic jiného, než si ji koupit v jazyku slovenském. :D Ne, že by mi to vadilo, alespoň se pocvičím, když už pojedu za dva měsíce se školou kvůli divadelnímu představení na Slovensko. - Koupena na nejlevnejsi-nakup.cz

Vyhráno:
S. J. Watson - Dřív než půjdu spát - Jednalo se sice o soutěž o 50 výtisků této knihy, ale víte, kolik se tam muselo hlásit lidí a navíc ty otázky, pořád nemůžu uvěřit, že jsem měla všechny dobře. :) Tak jako tak, jsem naprosto nadšená, že tuto knihu mám, protože se mi ten nápad hrozně líbí a těším se, až si ji přečtu.
Lisi Harrison - Monster High: Můj soused ghúl - Tak tohle mě naprosto odovnalo. Já mám hrozné štěstí, skákala jsem po mámě jak klokan, či tanečnice u tyče. :) Byla jsem připravená, že si knihu koupím, až budu mít peníze, protože jsem nepředpokládala, že bych na facebooku CooBoo vyhrála i druhý díl této série. Opak se stal pravdou a já ji mám. Hrozně se těším, až se na ni dostanu, protože ta recenze opravdu nepočká. :) – Recenze ZDE

Ke zrecenzování:
Rick Riordan - Percy Jackson: Moře nestvůr - První díl mě nezaujal tak moc, jak jsem doufala, ovšem mě můj občasný optimismus neopouští a já doufám, že tentokrát to dopadne lépe, než minule.
Rick Riordan - Percy Jackson: Prokletí titánů - No a když už jsme u toho, myslím si, že Percy Jackson je opravdu dobrý počin, hlavně u toho, když si řeknete, pro jakou věkovou skupinu je napsaný.
Rick Riordan - Percy Jackson: Bitva o labyrint - Nevím proč, ale na tenhle díl se nějak moc těším, tak doufám, že mě nezklame.

Kiersten White - Paranormálové: Zlodějka duší - No, nevím, co bych k této knize řekla. No, hrozně se mi líbí ta obálka a ta kniha je taky dobrá, tedy až na ten překlad, ty překlepy. :) - Recenze ZDE
Kimberly Pauley - Pořád mi pijou krev - U knihy jsem se hrozně nasmála. Opravdu nevím, jaktože jsem tyhle knihy nečetla dřív. - Recenze ZDE

Susan Hillová - Žena v černém - Na knihu se opravdu hodně těším, už se přímo vidím, jak si ji čtu. Tak doufám, že bude dobrá, když už neuvidím ten film. (Zatím) - Recenze ZDE
Susan Wiggs - Ledová královna - Tak tahle kniha mě naprosto zabila. Bála jsem se toho, co z toho vznikne, knihám, které jsem romantické moc nerozumím, nejsem s nimi kamarádka, ale tahle mě naprosto uchvátila. No, hlavně Noah, já bych taky chtěla mít takovýho chlapa i s těma jeho chybami. :) - Recenze ZDE

Thomas C. Brezina - Klub čarodějek: Trable s koštětem - Pokusila jsem se u Breziny navázat tam, kde jsem u jeho knih skončila. Recenze se mi píše opravdu hodně špatně. No, hold jsem z toho už vyrostla. - Recenze ZDE
L. J. Smith - Stefanovy deníky: Prokletí - Tak na tuhle knihu se tuze těším. No, ale asi bych měla konečně přečíst ten druhý díl, který mi tam leží od chvíle, kdy jsem si ho koupila v říjnu. :D - Recenze ZDE
Kateřina Petrusová - Nebezpečná láska - Tak tahle kniha nemá snad žádné mínusy. Na tu se mi recenze píše taky docela špatně. No, ale do konce týdne bych ji snad mít mohla. :) - Recenze ZDE





Měsíční chvástačka - Leden 2012



Měsíční meme organizované Judit. A jde o to, každý měsíc předvést knihy, které jste za ten měsíc:
  • koupili
  • dostali jako dárek
  • vyhráli
  • dostali ke zrecenzování

Koupené:
Jordanna Fraibergová - Ve tvém pokoji - Knihu jsem kdyby dávno četla a líbila se mi, tak jsem ani chvíli neváhala a koupila si ji - Koupeno na knihcentrum-antikvariat.cz
Hortense Ullrichová a Joachim Friedrich - PinkMuffin @ BerryBlue - Předmět: Zatoulaný e-mail - Ani nevím proč jsem si knihu objednala. Nejspíš jen proto, protože se mi líbí obálka, ale jsem zvědavá i na to, co mě čeká uvnitř. I když mě už předem děsí to dvoubarevné písmo. :) - Koupeno na knihcentrum-antikvariat.cz

J. R. Ward - Milenec z temnot - Když byla tahle kniha nová, tak jsem si ji stáhla na internetu. Bavilo mě to a tak jsem jen čekala na příležitost, kdy si ji budu moci koupit. Kdyby nebylo té úžasné ceny, asi bych se k tomu nikdy nedokopala. :) A na cestě je další díl. - Koupeno na knihcentrum-antikvariat.cz
Nicholas Sparks - Poslední píseň - Já prostě musela. Knihu už mám taky za sebou. Prostě jsem se nějak rozšoupla na knihcentrum-antikvariát. Když tam jsou tak dobrý ceny. :) Poprvé jsem knihu četla chvíli poté, co vyšla, protože jsem chtěla vědět, jak se liší od filmu. No a taky proto, protože mám ráda knihy od Sparkse. - Koupeno na knihcentrum-antikvariat.cz

Meg Cabot - Slepá vášeň - No řekněme to tak, že kdyby nebylo Syki a jejího knižního bazaru na fb stránce jejího webu, asi bych tu knihu nikdy neměla. :)
Cassandra Clare - Nástroje smrti: Město z popela - No a u téhle knihy by to ještě nějakou dobu bylo jako u Slepé vášně. :D Už mi chybí jen jeden díl a mám všechny, které zatím vyšly v ČR, ale je sranda, že jsem ani jeden díl ještě nečetla. :D

Dostáno:
Cizinec - Ona to vlastně ani není kniha, je to malý sborník povídek, které se umístily na prvních místech v literární soutěži Skrytá paměť Moravy. Dostala jsem ji spolu s poděkováním za účast a nějakými dalšími papíry plus. :) Co se člověku nepoštěstí, když se něčeho zúčastní. :) Jsem ráda, že jsem dostala tuhle možnost, protože některé povídky se mi opravdu líbili a jsem ráda, že si je můžu zase přečíst. :)

Ke zrecenzování:
Christopher Paolini - Eragon - Tak co bych na knihu asi řekla? Hrozně se na její přečtení těším. - Recenze ZDE
Christopher Paolini - Eldest - To stejné jako u Eragona. ;)

L. J. Smith - Upíří deníky: Probuzení - No, když jsem naposledy před několika lety četla první díl, nebavilo mě to. Ale přesto jsem se nakonec odhodlala a s očekáváním se chystám na nové čtení. Snad budu mít lepší názor než minule. :) - Recenze ZDE
Christopher Paolini - Brisingr - Jsem zvědavá na to, jaký to bude. :)




Měsíční chvástačka - Prosinec 2011



Měsíční meme organizované Judit. A jde o to, každý měsíc předvést knihy, které jste:
  • koupili
  • dostali jako dárek
  • vyhráli
  • dostali ke zrecenzování

Minulý měsíc jsem si koupila jen jednu knihu, ale už v minulém článku jsem najisto psala, že tento měsíc toho bude víc a to hlavně díky tomu, že se mi podařilo navázat spolupráci s nakladatelstvím Fragment, kterému vlastně vděčím za to, že jsem začala tolik číst. Nevím co bych byla, kdybych nerazila na Thomase Brezinu. :)
No a teď na knihy. Takže jako první přichází jak už je zvykem celkový přehled. :)
Co víc k tomu říct, než je toho nějak moc.

Koupené:
Mark cotta vaz - Kompletní Ilustrovaný průvodce filmem Stmívání - No, neví co bych na to řekla. Kde se to tu vzalo, já o ničem nevím. :D Jako jediná ze zatím vyšlích knih o sáze mi chyběla, takže jsem si ji konečně koupila a to jen díky náhodě - Koupeno na knihcentrum-antikvariat.cz
Mark cotta vaz - Kompletní Ilustrovaný průvodce filmem Twilight saga: Rozbřesk 1. část - No a když už jsme u toho. :D Měla jsem ho před-objednaný, to bych si prostě nenechala ujít. Dostala jsem ho pár dní před Vánoci, ale nakonec jsem je dostala až k nim. :) - Koupeno v knihkupectví Barvič a Novotný

Rachel Hawkins - Čarodějnice z Hex Hall - Psala jsem si o ni na Vánoce, ale nedostala jsem ji. Ale nestěžuji si, za tu tašku bych dala i své srdce, protože jsem se u té staré bála, že nepřežije už ani den. :) Takže jsem si ji koupila o dva dny později, když jsem šla vyzvednout opravený mobil. :) - Koupeno v Tesku

Dárek:
Richelle Mead - Pokrevní pouta - Málem jsem mámu zabila, když jsem je rozbalila. Nedoufala jsem, že by mi je koupila. Podle jejich slov mi jsou k ničemu, když nemám VA, ale ona ještě neví, že i to bude. :D
Alexandre Adornetto - Zář - Nevím, co bych k tomu víc napsala. Snad jen, že miluji tu obálku. :)


Vyhráno:
Amy Ignatow - Tajný finty oblíbených holek - Soutěžila jsem o ni na fb stránce CooBoo a vyhrála ji. No, nebudu se tu rozepisovat, recenze se píše. :) - Recenze ZDE

Ke zrecenzování
Suzanne Collins - Hunger Games: Aréna smrti - Přemýšlela jsem, jestli to stojí za to, nakonec jsem se k tomu dokopala a poprosila o první díl. :) Stojí to za to. - Recenzi najdete zde - Recenze ZDE
Suzanne Collins - Hunger Games: Vražedná pomsta - Knihu se chystám přečíst co nejdřív. :) Až dohoním nějaké resty. - Recenze ZDE
Suzanne Collins - Hunger Games: Síla vzdoru - To jstejné jako u druhého dílu. :) - Recenze ZDE

J.L. Smith - Temné vize: Odhalení - Jenom doufám, že to nebude stejné jako Upíří deníky, ale líbí se mi ta obálka a těším se na přečtení. - Recenze ZDE
Lissa McMann - Lovkyně snů: Procitnutí - Líbí se mi obálka, anotace a díky dnešnímu přečtení už i vím, jaký mám na ni názor. Recenze bude co nevidět, takže si počkejte. :) - Recenze ZDE

Rick Riordan - Percy Jackson: Zloděj blesku - Hrozně se mi líbí ta obálka, tak hází prasátka, mění barvy a všechno možné. Miluji ji. Už jenom kvůli tomu je radost mít sérii doma. :) Těšila jsem se na čtení, protože miluji film a rozhodně se mi to líbilo, ale jak moc, to si počkejte. - Recenze ZDE