pátek 31. srpna 2012

Knihy za červenec a srpen (2012)

Abych byla upřímná, lekla jsem se toho, jak moc těch knih je, protože jsem skoro nic neutrácela a nevím, kde jsem je všechny vzala (kromě RC).

Jako první teda jdou na řadu dva recenzní výtisky od nakladatelství Alpress. :) O Tichý pláč jsem si řekla proto, protože jde o pravdivý příběh a autor popisuje jeho vlastní dětství. A já poslední dobou takové knihy hojně vyhledávám, protože mě opravdu zajímají smutné příběhy lidí, i když si pokaždé říkám, že už nic takového nikdy nepřečtu.
Jana Eyrová. Mám za sebou několik přečtených klasik a řekla jsem si, že bych si teda mohla i nějaké pořídit a protože jsem ještě 'Janu' nečetla,  tak jsem prostě neodolala. Snad mě bude alespoň trochu bavit.

Co bych k tomuto řekla? Prostě jsem se ve městě stavila v levných knihách a to právě pro Na větrné hůrce. Knihu jsem před pár lety četla a musím říct, že na ni nemám zrovna dobré vzpomínky, protože mě naprosto nebavila. Tak jen doufám, že tentokrát to bude o něco lepší.
Na horizontu pekla jsem koupila za 99,- s tím, že měli nějaký defekt, který jsem doteď nenašla. No a když už mám doma ten první díl, tak proč bych si nemohla koupit i druhý? I když mě první naprosto nebavil.


Tak tohle bude vtipné. :) Tuhle trilogii jsem hledala celý týden, co jsem byla na začátku prázdnin v Itálii a prošla jsem kvůli nic snad všechny možný i nemožný knihkupectví jen proto, abych ji nakonec našla v Dobrovským a to za lepší cenu, než by tomu bylo na internetu.
Každopádně jsem začala číst první díl a i když na něj naprosto nemám čas, tak jsem se rozhodně zatím dobře bavila a s překvapením zjistila, že skoro všemu rozumím, což je s mojí slovní zásobou opravdu zajímavé. :) Knihy si rozhodně budu kupovat i v češtině.



Vzpomínáte si ještě, jak měl na začátku prázdnin Albatros ty slevy a poštovné zdarma? Nebyla bych to já, abych něčeho takového nevyužila a hned po návratu z Itálie (den před koncem slev), jsem si objednala tyhle dvě krásky.
Monster High 3 a Divergenci. Strašně moc se těším, až si na knihy najdu čas a konečně si je přečtu.



MaiQa tancovala oslavný tanec, když se jí konečně podařilo najít někoho, kdo prodává tak dlouho hledanou knihu a za tak málo. Já myslela, že mě budou křísit, jak jsem byla nadšená. (Což mi připomíná, že musím v pondělí odeslat ty peníze) Most do země Terabithia jsem hledala už přes půl roku a naprosto nikde jsem ho nedokázala najít o to nadšenější jsem, že ji mám konečně doma. :)
Banka těl: Mladší je recenzní výtisk od nakladatelství Fortuna Libri a přišla jsem k němu naprosto nečekaně a pořád mi nějak nedochází, jak je to možný, i když jsem naprosto nadšená, že mám knihu doma a už se na ni chystám a to brzy.

A další recenzní výtisky, tentokrát od nakladatelství Crew, které vydává v ČR komixy a mangy. Jak jste si mohli všimnout, tak jsem si před nedávnem pořídila první dva díly DN a tak jsem neodolala a poprosila o Death Note 3 a 4, i když nevím, jestli se mám vůbec těšit. (Strašně se bojí) :)
Jsem naprosto zvědavá na Bleach. O anime jsem slyšela hodně a většinou chválu a tak se těším, až si přečtu alespoň první díl mangy. ;) Snad mě nezklame a já se rozhodnu si koupit ty další díly, i když mě to asi zrujnuje jejich počet. :)


Na knižním srazu jsem díky vyplnění menšího knižního dotazníku (já pořád nevím, jak jsem něco takového dala, já skoro nic nevěděla) dostala od Rodaw tuto mangu. Každá je jiná jsem si už přečetla, protože jsem byla naprosto zvědavá a musela vědět, co přesně to sakra je. I když jsem se málem ukamenovala, než mi došlo, jak to sakra musím správně přečíst a to mangu čtu skoro pořád. :)





Dva meče na mě čekají a řvou na mě, abych si je sakra už přečetla a já to už dlouho nedám, protože je prostě musím přečíst. Už předem se vidím při psaní recenze, u které se budu muset mlátit za to, aby nebyla zkreslená mým vlastním názorem, o kterém už předem vím, jaký bude. :)
Tygrovo prokletí je recenzní výtisk pro jeden nejmenovaný server, pro který píši recenze. :) Jsem strašně ráda, že si ho můžu přečíst, protože já bych se k němu sama za sebe dostávala ještě pár dalších let. :) Tak doufám, že obsah bude alespoň stejně povedený jako obálka, která mě ke knize přivábila. :D

18 komentářů:

  1. Pěkná hromádka, četla jsem z toho jen Divergenci a byla jsem z ní nadšená, tak snad se bude líbit...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky v tom doufám, snad všem se líbila, tak budu doufat. :)

      Vymazat
  2. :DZačínám bejt v depresi z tý tvý nálože :D:D:D Bleach chci taky zkusit, uvidíme jaký to bude

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bude v pohodě, žádné deprese tu nechci :DD Snad alespoň z poloviny tak dobrý, jako DN a pár jiných. :DD

      Vymazat
  3. Hrozně ti závidím ty Mladší :) tak ať si je užiješ .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já přemýšlím, že bych se jich mohla zbavit pro větší dobro a dát je do soutěže, no uvidím, jestli je stihnu do té doby přečíst. :D

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. A co teprve tento měsíc? To bude dobré číslo... zatím nic a nechystám se to měnit... :DD

      Vymazat
  5. Pekné 8) závidím hlavne Tigrovu kliatbu a Banku tiel 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za ty jsem asi nejvíc ráda. Na ně a Divergenci se nejvíc těším. ;)

      Vymazat
  6. Banka těl a Divergence - dokonalý knihy!! Užij si je :)
    Jinak Tygrovo prokletí bych taky chtěla!! :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych se bez přestávek mohla dívat na ty nádherný oči... :DD
      Doufám, že se mi budou líbit. :)

      Vymazat
  7. Teda to je knížek! Jeden poklad za druhým :D
    Tygrovo prokletí zrovna čtu a není to špatný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Já jsem z toho všeho taky strašně nadšená, všechno do jedné jsou to knihy, po kterých jsem se dívala už strašně dlouho. :)

      Vymazat
  8. Spoustu knih už jsem četla. :) Janu Eyrovou zrovna nedávno. :) Jen mě mrzí, že jsem si nevšimla, že mají Na větrné hůrce v LK. :D Teď ji mám rozečtenou a zatím dobrý. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se na Janu už dlouho chystám, tak jsem toho využila s tím, že to prostě tentokrát kvůli recenzi přečíst musím. Těším se na to. ;)
      Je možný, že ji tam ještě pořád budou mít. Za zkoušku nic nedáš. :)

      Vymazat