pátek 31. srpna 2012

Kouzelná knihovnička - Květen 2012


Tento projekt má na svědomí Abyss.

Svůj poslední příspěvek do Kouzelné knihovničky jsem napsala na konci minulého roku. V té době byla má knihovnička opravdu hodně nepočetná. Knihy zabírali jen jednu řadu v první poličce a polovinu té druhé. Za poslední necelý půlrok se moje knihovnička rozrostla tak, že už ani pomalu nevím kam mám ty knihy dávat.
Přesto mám vyfocené jen knihy, které jsou novější, protože kdybych měla běhat po celém domě a hledat všechny skrýše, kde mám své starší knihy, asi bych nic jiného nedělala. :) Možná někdy příště.
No a teď k fotografiím. ;)

Tak abych se raději vrhla na nějaké řeči kolem fotek. Jak jde vidět, knih přibilo opravdu hodně a myslím, že nemusím konstatovat, že tohle je přední řada knih. Ještě nás čeká ta druhá. :)
Pár knih se odstěhovalo někam jinam a u některých to opravdu není metafora.
No a kdyby někdo málo nebo vůbec neviděl co za knihy to na fotografii vlastně je, tak přidávám i jméno, jak je u mě zvykem u všeho a vždy:
Pomstěný milenec, Nespoutaný milenec, Milenec z věčnosti a Milenec z temnot, Město z kostí a Město z popela, Zasvěcení, Zář, Pijou mi krev aneb upírkou na vlastní nebezpečí a Pořád mi pijou krev, Dřív než půjdu spát, Čarodějnice z Hex Hall, Nick a Norah: Až do ochraptění, Hlas nože, Magie mrtvých, Magie spaluje a Magie útočí, Poslední upír, Slepá vášeň, Rudá pyramida, Bohové Olympu: Proroctví, Paranormálové: Zlodějka duší, Erebos: Hra, která zabíjí, Přechod, Odstíny života.
Nahoře: Jezdci časem, Smrtící polibek, Ještě než umřu, Andělé noci, Princ Kaspian, Procesí mrtvých, Ledová královna, Proč? 13x proto, Nejsem sériový vrah, Sukuby to rády horké.

Ehm… nemám co bych k tomu napsala. :) Snad jen, všimli jste si, že Monster High je nějak uříznutý? Malá nehoda, asi neumím fotit. No a taky jsem si až teď všimla, že je Záťah naruby, ale to je snad jedno. S tím už nic neudělám, ale i tak mě to otravuje.
Jak jde vidět, tak zde se vyskytují už i dvě slovenské knihy. Jedna od nakladatelství Slovart a druhá od Ikaru. U té od Ikaru je vysvětlení jednoduché, prostě jsem šáhla po knize, kterou jsem chtěla moc dlouho číst a která u nás nevyšla. Tečka. Není co řešit. U té druhé je to trochu složitější. Chtěla bych poděkovat nakladatelství Slovart za poslání. Hodná paní od nich ví. ;)
No a teď knihy. Těch je tady také požehnaně a jen tak pro úplnost, Inheritance tu má opravdu jen obal a ne, neutekla z křikem co nejdál ode mě, ale má ji půjčenou můj třídní učitel. Jen ten obal jsem mu prostě nechtěla dát, já prostě ulétávám na tom drsným povrchu.
Určitě si někdo všiml, že některé série, trilogie, tetralogie a kdo ví co ještě nejsou kompletní a to hlavně u těch, které už vyšli všechny. Je to tím, že já prostě pořád nakupuji první díly jiných sérii a ke koupi dalších dílů se dostávám později, než bych chtěla.
A teď už raději na knihy: Monster High a Monster High 2: Můj soused ghúl, Smečka a Vzpoura, Pád a Muka, Vampýrská akademie, Pokrevní pouta, Sukuba 1: Trápení a Sukuba 2: Na vrcholu, Hunger Games: Aréna smrti, Vražedná pomsta a Síla vzdoru, Percy Jackson: Zloděj blesku, Moře nestvůr, Prokletí titánů a Bitva o labyrint, Eragon, Eldest, Brisingr a Inheritance, Som číslo štyri, Voda pro slony.
Nahoře: Záťah, PinkMuffin @ BerryBlue: Předmět: Zatoulaný e-mail, Poslední píseň, Deník úúúplně obyčejného upíra, GG: Nezapomeň na mne a Trojčata, Trable s koštětem, Cizinec: Vítězné povídky, Ve tvém pokoji, Myši.

Už v minulém příspěvku do této rubriky jsem konstatovala, že se má Twilight sbírka zvětšila a tady to je. Zkuste mi namluvit, že tam není nic navíc. :)
Myslím, že vše podstatné jsem napsala už minule, takže jen něco ke knihám, které jsou tu plus.
Každý, kdo v posledních pár dnech četl mé příspěvky na facebookové stránce ví, že jsem se tak trochu zbláznila a to do anime (mangy) Death Note. No a pokud to víte, tak jste obeznámení i s tím, že jsem si koupila první dva díly mangy (a že jsem z toho málem zešedivěla).
Ale jsou tu i jiné knihy, které jsem sem přestěhovala a to knihy, které mě něčím zaujali. I když i to není vždy pravda.
A teď ke knihám: Stefanovy deníky: Zrození, Chuť krve a Prokletí, Upíří deníky: Probuzení, Zášť a Temné shledání, Nebezpečná láska, Dvě zrcadla, Prokletý maturiťák, Stmívání: Grafický román 1. část, Krátký druhý život Bree Tannerové, Oficiální ilustrovaný průvodce Twilight ságou, Stmívání, Nový měsíc, Zatmění a Rozbřesk, Twilight: Sága a její postavy v proudu času, Stephenie Meyerová, Oficiální ilustrovaný průvodce filmem: Stmívání, Nový měsíc, Zatmění a Rozbřesk 1. část.
Nahoře: Temný akademie, Krvavá romance, Death Note1 a 2, Temné vize: Odhalení a Posedlost, Rouhání, Žena v černém.

Není ta vlkoliška prostě roztomilá? Já mi miluji. Je z krásného a hebkého materiálu a já bych po ní pořád šahala.
A poslední úsek, tohle jsou knihy, které se mi prostě už nikam jinam nevešli a tak jsem je šupla do nového úseku knihovničky, který právě před několika dny zahájil svou funkci. :)
Nebudu to tu dlouho obkecávat, jdeme ihned na to:
Položené knihy jsou: Angličtina pro samouky: Začátečníci a pokročilí, Pravidla českého pravopisu, Česko-Anglický kapesní slovníček, Neautorizovaný kapesní průvodce světem Harryho Pottera.
S viditelným hřbetem: Plavba Jitřního poutníka, Trojská maska, Smrtící klon, Marley a já, Návrat domů, Kytice, Kapesní atlas hub, Atlas psů do kapsy, Lovkyně snů: Vstříc temnotě, Páni mají radši sukuby, Akademie Point Blanc, Příšerné světlo, Alenka v kraji divů a za zrcadlem.

A to je vše. Děkuji vše, co to dočetli až sem. Klobouk dolů. No a abych byla kompletní, měla bych ještě napsat, že na fotkách chybí dvě knihy a to: Lovkyně snů: Procitnutí - půjčeno mé kamarádce a kniha Nemám žádné jméno, kterou jsem půjčila své babičce.




4 komentáře:

  1. Jé, Marley a já :) Pěkná, rpozsáhlá knihovna. Některé kousky ti závidím! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď to nemá vyznít jako vychloubání, ale v tuhle chvíli je to ještě horší. Už ty knihy nemám kam dávat a už jen čekám na nový pokoj. :)
      Marley a já my tak prostě nemohlo chybět, já tu knihu miluji, já bych ji doporučovala snad všem lidem na světě. :)

      Vymazat
  2. Některé knihy ti závidím! Hlavně ty od Richelle Meadové, i když jsem slyšela, že Sukuba není zrovna skvělá série. :) Dále Twilight, Smečku a většinu knih z první fotky. :) Vypadá to takhle, jak to máš poskládané, krásně. :) Opravdu jich máš požehnaně. A to si já neustále stěžuji, že to nemám kam dávat. Oproti tobě mám nejspíš doma hromadu místa. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si Sukubu kupuje hlavně proto, že je to od Mead, jinak nevím, jestli bych si koupila víc jak dva díly. :D Pravda, měla jsem to krásně poskládané, až se divím, jak moc se mi to dařilo. Ale od té doby mi přibilo tolik knih, že se tomu teď dá říkat všelijak, ale jen ne uspořádané. :D
      Já si knihy, které koupím dlouho vybírám, nemůžu mít všechno a tak si kupuju hlavně to, co mě láká nejvíc a má nejlepší recenze. :)

      Vymazat